fbpx
Сьогодні
22:39 11 Лип 2018

Україна очікує 25 липня офіційної відповіді від РФ щодо обміну 36 росіян на українських політв'язнів

У середу, 11 липня, на засіданні в Мінську українська сторона в Тристоронньої контактній групі підняла питання щодо офіційної відповіді РФ на пропозицію передати 36 росіян в обмін на українських політв'язнів у Росії.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Наші представники в ТКГ нагадали про зрив домовленостей президентів України і РФ щодо гуманітарного візиту омбудвумен до в'язнів і невиконання цих домовленостей Росією, також зазначили, що ми очікуємо 25 липня на офіційну відповідь представників РФ на конкретну і цілком зрозумілу пропозицію: чи готові вони розморозити питання звільнення незаконно утримуваних, чи збираються забрати 36 громадян РФ, які хочуть повернутися на Батьківщину, і віддати нам Сущенка, Сенцова, Кольченка, Клиха, Карпюка, Панова, Гриба, інших українців і кримських татар із російських в'язниць", – написала вона.

Також, за словами Геращенко, Україна ініціювала проведення розширеного засідання ТКГ за участю омбудсменів з питань узгодження списків утримуваних для звільнення політв'язнів в РФ, Донбасі і Криму.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: