fbpx
Сьогодні
20:55 11 Лип 2018

У Синоді Вселенського патріархату вважають, що московська церква є дочкою української

Член Святого і Священного Синоду Вселенського патріархату, митрополит Елпідофор заперечив риторику Росії, що московська церква є матір'ю української церкви, наголосивши, що саме церква Росії є дочкою церкви України.

"У випадку з українською церквою принаймні парадоксальним і викривленим є твердження будь-кого про те, що церква в Москві є матір'ю церкви України. Якраз навпаки. Московська церква є дочкою української церкви, яка – українська церква – є дочкою Вселенського Патріархату", – сказав він у інтерв'ю російському виданню Православие и мир, яке Укрінформ переклав з грецької мови.

При цьому митрополит Елпідофор відкинув уточнення журналіста про те, що в часи хрещення Київської Русі ще "не було України". За його словами, територія може називатися по-різному, натомість канонічність залишається сталою.

"Можливо, називалася по-іншому, але ми говоримо про ту саму землю, принаймні про ту ж географічну територію. Так, українській церкві є матір'ю церква в Константинополі, а московській церкві є матір'ю церква в Києві", – наголосив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: