fbpx
Сьогодні
19:06 11 Лип 2018

Політв’язні: Берлінська декларація ОБСЄ вимагає негайно звільнити українців

На щорічній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ було ухвалено Берлінську декларацію, важливою частиною якої є резолюція української делегації "Триваючі порушення прав людини і основних свобод в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь".

Про це повідомив ключовий автор резолюції, голова фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації Верховної Ради в ПА ОБСЄ Артур Герасимов, інформує прес-служба БПП.

За словами Герасимова, проект резолюції був внесений членами української делегації, а також підписаний представниками парламентів Грузії, Литви, Латвії, Естонії Канади, США, Швеції, Іспанії, Португалії та інших країн.

У тексті резолюції, зокрема, вимагається від країни-агресора: "Негайно звільнити українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирнія, Ремзі Маметова, Сейрана Селієва, Володимира Балуха, Олександра Костенка, Мусліма Алієва, Емір-Усейна Куку, Вадима Сірика, Арсена Джапарова, Рефата Алімова та інших українських громадян, які були незаконно затримані та ув'язнені за сфабрикованими справами представниками окупаційної влади у Криму".

Окрім того, у резолюції підтверджується повага до суверенітету та територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, включно з АР Крим та м. Севастополь.

У документі вкотре засуджується незаконна окупація Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, а також міститься заклик до Російської Федерації припинити анексію українського півострова.

У резолюції також міститься заклик до Російської Федерації припинити агресію проти України і повністю виконувати свої зобов'язання відповідно до Статуту ООН та Гельсінського заключного акта, а також інших норм і принципів міжнародного права, принципів і обов'язків у рамках ОБСЄ.

Крім того, у документі засуджується зловживання і практика дискримінації стосовно мешканців окупованого Криму, в тому числі кримських татар, а також українців і осіб, які належать до інших етнічних і релігійних груп, з боку російської окупаційної влади, а також засуджується протиправне встановлення Російською Федерацією в окупованому Криму законів, юрисдикції і адміністрації та вимагається, щоб РФ виконувала свої зобов'язання в царині міжнародного права по відношенню до виконання законів, які діяли в Криму до окупації.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: