fbpx
Сьогодні
11:19 11 Лип 2018

Німеччина повністю контролюється Росією, вона в її полоні, - Трамп

Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп розкритикував Німеччину за підтримку нею будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це американський лідер заявив журналістам, коли прибув в Брюссель на саміт НАТО, передає Reuters.

За його словами, "дуже недоречно", що Сполучені Штати платять за захист Європи від Росії, в той час як багата європейська держава Німеччина підтримує газові угоди з Москвою.

"Німеччина – у полоні Росії. Німеччина повністю контролюється Росією … Вони будуть отримувати від 60 до 70 відсотків своєї енергії з Росії і новий трубопровід, тож скажіть мені, чи це доречно? Тому що я думаю, що ні", – сказав Трамп.

Нагадаємо, наприкінці березня Німеччина дозволила будівництво 30 км газогону "Північний потік-2" в обхід України. До цього, у січні, вона дозволила будувати 55 км російського трубопроводу у своїх територіальних водах.

У відповідь на це Трамп розкритикував Німеччину за те, що вона недостатньо грошей витрачає на підтримку НАТО, а натомість домовляється з Росією про будівництво газопроводу "Північний потік-2"

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: