fbpx
Сьогодні
18:33 11 Лип 2018

Концерт до Дня Перемоги: Нацрада оштрафувала "Інтер" на 4 мільйони

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 липня вирішила оштрафувати телеканал "Інтер" на 4,46 млн гривень за розпалювання ворожнечі під час концерту до Дня Перемоги "Перемога. Одна на всіх".

Про це повідомляє Detector.media.

Зазначається, що таке рішення Нацрада ухвалила за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної за скаргами громадян Департаменту захисту національної державності Служби безпеки.

Повідомляється, що перевірка Нацради підтвердила, що в ефірі "Інтера" 9 травня транслювався концерт, де ведучі закликали не перейменовувати в Україні вулиці на честь "фашистских преступников", а також наголошували, що "мы чужие в своей стране".

"Нацрада вбачає в цьому концерті розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, що є порушенням абзацу 4 частини 2 статті 6 закону "Про телебачення і радіомовлення" та п. 1 ст. 28 закону "Про інформацію"", – йдеться у повідомленні.

Вказується, що такі порушення караються штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору, відповідно до ч. 8 ст. 72 закону "Про телебачення і радіомовлення".

Члени Нацради одноголосно вирішили застосувати цю санкцію.

Повідомляється, що для "Інтера" сума штрафу становить 4,46 млн. грн., що є найбільшим штрафом, призначеним Нацрадою за весь час використання цієї санкції.

Канал має сплатити штраф протягом 30 днів, якщо не оскаржить його в суді.

Разом з тим повідомляється, що керівництво телеканалу не погодилося з результатами перевірки і вважають, що висловлювання ведучих не пов'язані з національними, расовими чи релігійними питаннями, оскільки нацизм – явище не національне, не расове і не релігійне.

На думку керівництва "Інтера", будь-які тлумачення змісту передачі є виключно оціночними судженнями, які можуть виникнути тільки внаслідок некоректного сприйняття окремих слів, вирваних з контексту.

Юрист телеканалу Ольга Мусійко повідомила, що "Інтер" оскаржить санкцію в суді.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: