fbpx
Сьогодні
Погляд 08:56 11 Лип 2018

Чергова паніка. У Горлівці немає ліків, їх закуповують в прифронтових містах

Як все епічно відбувається у т.зв. «республіці», люди панікують через незрозумілі чутки про зараження води або радіації, а «влада» мовчить.

У Горлівці зафіксовано безліч випадків звернення зі скаргами на погіршення самопочуття, а лікарі нічого не можуть толком сказати ні про причини, ні про лікування. Люди змушені їхати в лікарні прифронтових міст на обстеження. В аптеках Горлівки так само зникли препарати, що містять йод і бром. Як відомо, дані речовини допомагають боротися з наслідками впливу радіації на організм людини.

Також почастішали випадки, коли люди втрачали свідомості на КПВВ в чергах і скаржилися на симптоми, схожі на отруєння: нудота, запаморочення, блювота і навіть різка діарея.

Разом з тим, деякі машини, які в'їжджають на територію України з боку «ДНР», перевіряють дозиметром на радіацію і миють спеціальною речовиною.

У соціальних мережах часто можна зустріти пости про випадки з непритомністю в маршрутках, лікарнях, на КПВВ.

Також в соцмережі, в одній з груп Авдіївки, писали, що в місто приїжджали люди з Горлівки, і скуповували в аптеках ліки від харчових отруєнь і пробували купити велику партію бром-містять і йодовмісних ліків. «Закупники» говорили, що в Горлівці давно вже в аптеках все розкупили і завезення нових партій пака немає. «Купуючи ліки в прифронтових містах вони продають їх в Горлівці втридорога. Такий ось бізнес по «ДНРовскі» – відзначили в коментарях.

соцмережі ДНР

соцмережі ДНР

Що дійсно відбувається в Горлівці поки не відомо, але те що люди налякані – це факт. Додала масла в вогонь ще й інформація про підготовку якоїсь «планової» перевірки МНС ДНР в Горлівці, але поки ніяких подробиць знайти не вдалося. Будемо сподіватися, що це всього лише сезонне загострення харчових отруєнь. В протилежному випадку біда зачепить і Україну, і Росію.

Сергій Палков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: