fbpx
Сьогодні
10:24 10 Лип 2018

Українські військові на Донбасі мають право відстрілюватися, - Волкер

Спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що в української армії є право відкривати вогонь на власній території.

Про це він сказав в інтерв'ю Bild.

Відповідаючи на питання про те, що, згідно зі звітами ОБСЄ, вогонь на Донбасі ведуть, як українські військові, так і бойовики, Волкер зазначив, що українські солдати мають право на застосування зброї, адже вони на своїй землі.

"Звичайно, українці стріляють в бою, але ви повинні мати на увазі, що все відбувається на території України. нормально, що країна має своїх солдатів в своїй державі. і ненормально для однієї країни мати своїх солдатів в іншій державі. Є деякі порушення припинення вогню з української сторони. Але переважна більшість і найбільш серйозні порушення трапляються на окупованій Росією території ", – сказав він.

Американський спецпредставник підкреслив, що існують різновиди порушень припинення вогню.

"Якщо ви захищаєте селище у вашій країні, і ви потрапляєте під мінометний вогонь, це одне порушення. Якщо ви відстрілювалися в напрямку, звідки вівся обстріл, це теж порушення. Це характер фрази" обидві сторони ". Це досить точно, але це також спотворює природу проблеми ", – пояснив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: