fbpx
Сьогодні
16:32 10 Лип 2018

У Раді вимагають збільшити зарплати для медпрацівників та прирівняти їх до держслужбовців

Народний депутат України Артем Вітко вимагає у Кабміна збільшити зарплати для медичних працівників та прирівняти їх до державних службовців.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"За підсумками моєї поїздки на рідну Полтавщину, де зустрівся з трудовими колективами 6-ти сільських районних закладів охорони здоров'я (Чутівської, Карлівської, Кобеляцької, Козельщинської, Машівської, та Новосанжарської центральних районних лікарень), я побачив однакові і дійсно нагальні проблеми, які потребують негайного вирішення", – написав Вітко.

Серед основних проблем він назвав нестачу медичних кадрів (особливо молодих) та відтік самої кваліфікованої частини медичних працівників з країни; нестачу медичного обладнання та необхідність підтримувати будівлі лікарень у належному стані.

"Фактично всі ці проблеми є наслідком хронічного браку коштів у системі охорони здоров'я. В медичному середовищі Полтавщини і серед населення області панує непевність в завтрашньому дні медичної галузі", – пояснив політик.

Вітко підкреслив, що варто використовувати позитивний світовий досвід – введення страхової медицини та закликав Кабмін збільшити зарплати для медичних працівників та прирівняти їх до державних службовців.

«Я вимагаю, щоб Кабмін збільшив зарплати для медичних працівників та прирівняв їх до державних службовців. Вважаю, що це має зупинити відтік медичних кадрів із країни», – заявив він.

Сьогодні я провів брифінг у Верховній Раді щодо стану медичної галузі.За підсумками моєї поїздки на рідну Полтавщину,…

Posted by Артем Вітко on Tuesday, July 10, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: