fbpx
Сьогодні
15:24 10 Лип 2018

Рада ухвалила закон про маркування органічних продуктів

Нардепи підтримали у другому читанні проект закону про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Про це повідомляє Рубрика.

Законопроектом передбачене удосконалення правового регулювання органічного виробництва, а також гармонізація законодавства України із законодавства ЄС у цій сфері.

Проектом закону пропонується визначити систему прав та обов'язків суб'єктів ринку органічної продукції, зокрема, операторів ринку, органів сертифікації.

Також регламентовано вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, чітко встановлено засади здійснення сертифікації органічного виробництва з деталізацією за галузями.

"Прийняття "органічного" Закону надасть поштовх до сталого розвитку органічного виробництва в Україні, підвищить конкурентоспроможність органічної продукції та розширить зовнішні ринки для її збуту. Окрім того, цей Закон є важливим для гармонізації національного законодавства з європейськими вимогами у сфері органічного виробництва", – прокоментувала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофимцева.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: