fbpx
Сьогодні
10:58 10 Лип 2018

Президенту ФІФА нагадали про футболку з написом "Путін"

Після скандалу за використання гасла "Слава Україні" у мережі нагадали президенту Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно про футболку з написом "Путін".

Фото з нею виклав у Twitter користувач Роман Шрайк.

Він зазначив, що ФІФА брендувала цю футболку 6 липня на зустрічі в Кремлі за участю легенд світового футболу, крім того, глава ФІФА Інфантіно від імені організації й футбольного співтовариства подякував Росії за проведення чемпіонату світу на високому рівні.

"Росія витратила приблизно 13 мільярдів доларів на Чемпіонат світу-2018, щоб весь світ почув потужний "Слава Україні", – іронізує чоловік.

7 липня збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію – і після матчу екс-гравець київського "Динамо" Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!"

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахувала зі складу делегації на ЧС-2018.

Віда заявив, що сподівається, що його вигук "Слава Україні" будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що у кількох британських топ-медіа гасло "Слава Україні" назвали "націоналістичним", пояснивши, що вираз має патріотичне значення на кшталт "Нехай живе Франція", "Нехай живе Королева".

Читайте нас в Facebook и Тwitter, также подписывайтесь на канал в Telegram, чтобы всегда быть в курсе важных изменений в стране и мире.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: