fbpx
Сьогодні
15:44 10 Лип 2018

ГПУ підозрює "козака ЛНР" у вбивстві 20 цивільних на Луганщині

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру одному з керівників дивізіону артилерії з "мотострілецького козачого полку ім. М. Платова "ЛНР"

Про це повідомляє сайт ГПУ.

У ході досудового розслідування встановили, що чоловік за попередньою змовою з керівниками терористичної організації "ЛНР", представниками влади та Збройних Сил РФ протягом січня-серпня 2015 року організував та здійснив низку артилерійських обстрілів по території Попасної та Попаснянського району Луганщини.

На той час там перебувало лише цивільне населення.

Населені пункти обстрілювали із застосуванням важкого артилерійського озброєння і боєприпасів, що призвело до загибелі людей, пошкодження та руйнування житлових будинків, об'єктів цивільної інфраструктури.

В результаті цих дій загинуло 20 цивільних, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 21 людина також було пошкоджено та зруйновано 62 житлові будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

Зловмисника звинувачують за ч.2,3 ст.258 (терористичний акт), ч.2 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За скоєння вказаних злочинів передбачений максимальний строк покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: