fbpx
Сьогодні
17:55 10 Лип 2018

#FreeSentsov: польські актори зняли відео читання творів Сенцова

Популярні польські актори Даніель Ольбрихський, Анджей Северин та інші на знак солідарності з незаконно засудженим у Росії кінорежисером Олегом Сенцовим зафільмували читання його оповідань польською мовою.

Про це повідомляє CULTURE.PL.

"Не буду приховувати, мною рухало бажання розповісти іншим про неймовірному людину – Олега Сенцова, щось зробити для нього. Олег – приклад твердої людини з якостями, про які ми в XXI столітті, в нашому так званому цивілізованому світі забули. З розповідей видно, що Сенцов – добра людина. Його твори – прекрасна література", – сказав видатний актор Даніель Ольбрихський, який знімався у фільмах Вайди, Зануссі, Холланд, Лелуша та багатьох інших режисерів світового кіно.

Ольбрихський читав фрагменти оповідання Олега Сенцова "Собака".

Автобіографічні тексти, видані в 2015 році в Україні видавництвом Laurus, пролунали також у виконанні директора Польського театру Анджея Северина, відомого зокрема за ролями у фільмах Анджея Вайди "Людина із заліза", "Людина з мармуру", та у культовому фільмі Стівена Спілберга "Список Шиндлера". Северина висловив сподівання, що в найближчому майбутньому Сенцов зможе почути, як звучать його твори польською.

"Я прочитав тексти Олега на знак солідарності з ним. Я зробив це для себе, для своїх онуків. Хочу, щоб ці розповіді почули поляки. Я мрію про те, щоб Сенцов на свободі побачив те, що ми записали, послухав свої твори в польському перекладі", – сказав Анджей Северин.

Переводили тексти волонтери Катажина Хімяк та Анна Удзеля. У записі оповідань "Собака" і "Бабуся" брали участь актори різних поколінь.

"Найголовніше для мене в житті – це свобода і повага до іншої людини. За ці цінності варто боротися. Моя участь в проекті – реакція на те, що сьогодні відбувається з Сенцовим", – сказала Едіта Ольшувка, яка прочитала фрагменти оповідання "Бабуся".

Найближчим часом польські актори прочитають тексти Сенцова російською та англійською мовами.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: