fbpx
Сьогодні
11:32 09 Лип 2018

В Одесі розпочалися військові навчання України й США "Сі Бриз"

Сьогодні в Одесі 9 липня розпочинаються українсько-американські військові навчання серії "Сі Бриз".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Загалом у заході бере участь 19 країн світу. Маневри триматимуть до 21 липня у північно-західній частині Чорного моря, в портах, на летовищах і полігонах Одеської, Миколаївської, Херсонської областей.

Від української сторони керівником навчань є контр-адмірал Олексій Неїжпапа, з американської – капітан 1 рангу Метью Ліман.

У навчанні задіяні майже 30 військових кораблів, катерів, суден забезпечення, а також турецький підводний човен.

Особливістю цьогорічного "Сі Бризу" є те, що керуватимуть діями підрозділів морської, повітряної, наземної компоненти навчання безпосередньо з моря. Багатонаціональний штаб розміщуватиметься на флагманському кораблі Шостого флоту США "Mount Whitney" (LCC-20).

Загалом на 2018 рік заплановані 5 масштабних навчань із залученням іноземних військових. Крім українсько-американського "Сі Бризу", "Рапід Трайдент" і українсько-румунського "Ріверіан", йдеться також про багатонаціональні навчання "Світла лавина" і "Чисте небо".

План проведення навчань за участю підрозділів ЗСУ на території України і за її межами затвердив наприкінці січня президент Петро Порошенко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: