fbpx
Сьогодні
09:10 09 Лип 2018

В Брюселі сьогодні відбудеться саміт Україна-ЄС

Сьогодні, 9 липня, відбудеться вже двадцятий щорічний саміт Україна-ЄС.

Під час зустрічі лідери України і Європейського союзу обговорять імплементацію Угоди про асоціацію, виконання Мінських домовленостей, підтримку держави в умовах російської агресії, повідомляє "Укрінформ".

Під час зустрічі лідери України і Європейського союзу обговорять імплементацію Угоди про асоціацію, виконання Мінських домовленостей, підтримку держави в умовах російської агресії.

Україну на саміті представлятиме президент Петро Порошенко, а делегацію ЄС очолюватиме голова Ради ЄС Дональд Туск і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Серед учасників саміту також є високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, віце-президенти Єврокомісії Валдіс Домбровскіс та Марош Шефчович, а також єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Очікується, що за результатами саміту лідери планують ухвалити спільну декларацію.

Сторони обговорять наступні кроки з імплементації Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, підтримку з боку Євросоюзу амбітного порядку денного реформ України, відносини з Росією та енергетичну безпеку.

Щодо російської агресії, то саміт вкотре підтвердить підтримку з боку ЄС незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також невизнання анексії Росією Криму.

На саміті також обговорять питання щодо реформ децентралізації, державного управління, боротьбу з корупцією, верховенство права, економічний розвиток та енергетику.

Буде підписано угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком про виділення позики у 75 мільйонів євро на проект із підвищення безпеки українських доріг.

Також лідери України і Європейського союзу закличуть РФ звільнити усіх українських політичних в'язнів, а також взяти відповідальність за збиття літака рейсу МН17.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: