fbpx
Сьогодні
Анонс 10:33 09 Лип 2018

У Києві покажуть, як їздити на велосипеді елегантно

У суботу, 14 липня, центром Києва проїде Велопарад дівчат #KyivCycleChic — неспішна велопрогулянка вулицями міста, яка показує, що поїздки на велосипеді можливі з будь-якої нагоди і в одязі на будь-який смак.

Чому Велопарад дівчат?

"Ми запрошуємо мешканок Києва проїхатись велосипедом по місту безпечно, зручно та елегантно під час Велопараду дівчат #KyivCycleChic 2018. Зазвичай, коли йдеться про київських велосипедистів, уявляють хлопців у велоформі або спортивному одязі. Велопарад дівчат доводить, що ваш стиль одягу визначаєте саме ви, а не ваш велосипед. Ми показуємо, що поїздки на велосипеді можливі в одязі на будь-який смак та з будь-якої нагоди — їдете ви на діловий обід, зустріч з друзями, на побачення чи навіть у театр", – кажуть в Асоціації велосипедистів Києва. Щоб взяти участь у велопараді, достатньо зареєструватись.

За результатами підрахунків велосипедистів у Києві, серед усіх користувачів велосипеда жінок дуже мало — від 14 до 21%. Це показник безпеки пересування велосипедом по місту і запит на появу безпечної велоінфраструктури.

Що таке CycleChic?

Дослівно CycleChic (Сайкл Шик) перекладається з англійської як "велосипедний шик". Цей стиль вуличної моди виник у Європі на противагу велосипедному спорту, через який велосипедну їзду почали сприймати як таку, що потребує спортивного одягу та «екіпірування» і доступну не для всіх. СycleChic робить акцент на «нормальній» велосипедній їзді — люди у повсякденному одязі на звичайних велосипедах. Цей рух покликаний переосмислити велосипед як ефективний і практичний засіб пересування, що полегшує наше життя. Є навіть маніфест Cycle Chic!

Розклад Велопараду дівчат #KyivCycleChic 2018

14 липня, субота
Місце збору: площа біля Оперного театру (вул.Володимирська, 50)
15:00-16:00 — джаз, фотозона, формування велоколон біля Опери
16:00-17:00 — неспішний велокруїз двома маршрутами (5 і 10 км) по центру Києва
17:00 — екскурсія по вуличній виставці "Велобум 1890-х" і джаз на галявині біля Пейзажної алеї

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: