fbpx
Сьогодні
12:07 09 Лип 2018

Російський призер кінофестивалю в Чехії віддала нагороду Сенцову і Серебреннікову

Призерка 53-го міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах режисер Єлизавета Стішова розділила свою нагороду у 15 тис. євро між українським політв'язнем Олегом Сенцовим і режисером Кирилом Серебренніковим.

Про це повідомляє телеканал "112".

"На церемонії вручення нагород Стішова, вийшовши на сцену, виступила на підтримку російського режисера Кирила Серебреннікова і українця Олега Сенцова, які на даний момент позбавлені волі в Росії. Режисер відзначила, що 15 тис. євро, які вона отримала як приз за перемогу, вона передасть батькам цих двох своїх колег", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Стішова перемогла в паралельній секції кінофестивалю "На схід від Заходу" зі своєю картиною "Сулейман-гора", яка була знята в копродукції з Киргизстаном.

Головну нагороду кінофестивалю – "Кришталевий глобус" – отримав румунський режисер Раду Жуде за свою стрічку "Мені все одно, що ми увійдемо в історію як варвари".

У секції документального кіно кращим був визнаний фільм Віталія Манського "Свідки Путіна" (Латвія-Швейцарія-Чехія).

Українська картина "Вулкан" Романа Бондарчука, яка брала участь у конкурсі кіноогляду, залишилася без нагород.

Проект фільму українського режисера Юрія Шилова "Панорама" здобув на цьому кінофестивалі перемогу в пітчингу Docs in Progress("Документальні фільми в процесі").

Нагадаємо, російський режисер Кирило Серебренніков перебуває під домашнім арештом за обвинуваченням у розкраданнях. Винним себе він не визнає. Його затримали на зніманні фільму "Літо" про Віктора Цоя і Майка Науменка. У 2018 році цей фільм був показаний у Каннах.

Українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму 10 травня 2014 року. У РФ його звинуватили в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів Кремля.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: