fbpx
Сьогодні
18:01 09 Лип 2018

Порошенко погодив подальшу інтеграцію України з ЄС

Фото Reuters

Президент Петро Порошенко наполягає, що на саміті Україна-ЄС було узгоджено подальший шлях зближення України з Євросоюзом.

Про це він заявив після завершення саміту в Брюсселі, повідомляє ЄП.

Президент пояснив, що наразі не йдеться про підписання нового договору, натомість, йдеться про використання можливостей, передбачених Угодою про асоціацію.

"Сьогодні ми погодилися щодо бачення подальшої секторальної інтеграції, повністю заснованої на положеннях угоди про асоціацію", – заявив він

Порошенко уточнив, що йдеться про 4 напрямки, або сектори зближення. Це – сектор енергетики (Україна хоче стати членом Енергетичного союзу), впровадження шенгенського законодавства, запровадження цифрового ринку, а також "поглиблення митної співпраці".

Варто зауважити, що представники керівництва ЄС наразі не коментували, наскільки глибокою має бути інтеграція. Згадана Порошенком. За інформацією ЄвроПравди, ЄС не давав згоди на переговори про асоціацію України із Шенгенським союзом. Також в Брюсселі немає чіткої підтримки щодо створення митного союзу, на якому наполягає Київ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: