fbpx
Сьогодні
19:43 08 Лип 2018

Польща прагне підтримати Україну в реформах та бути її великим другом, - Дуда

Польща буде великим другом України, заявив польський президент Анжей Дуда в Луцьку під час заходів, приурочених до 75-х роковин Волинської трагедії.

Про це повідомляє Польське Радіо.

"Ми хочемо підтримати Україну в реформах; ми хочемо, щоб Україна була безпечною державою. Державою, яка дивиться на Захід, на Європу, а не на Схід, звідки до України десятиліттями, а то й століттями приходить небезпека", – сказав Дуда.

Президент Польщі зауважив, що польсько-українські відносини треба будувати на історичній правді.

"Наші відносини нам потрібно спирати на правду, її треба визнати. Там не може бути помсти, хоч є біль. Біль триватиме, проте я вірю, що час, який лікує рани, загоїть і ті страшні рани, що зберігаються у багатьох серцях з одного, та, напевне, з іншого боку також. Але наші добрі взаємини ми повинні будувати на історичній правді", – наголосив Дуда.

Він зазначив, що існує свідомість того, що поляки робили на Волині.

"В історії обох наших народів, польського та українського – це страшна карта. Вона позначена болем, терпінням, взаємними глибокими травмами. Наслідком цього були польські акції відплати, в яких гинули прості люди, звичайні українці. Вражає лише диспропорція: приблизно сто тисяч поляків і приблизно п'ять тисяч українців. Це справляє величезне враження, і це є історична правда", – підкреслив президент Польщі.

Дуда звернувся до української влади з проханням надати можливість проводити дослідження, які дозволили б ідентифікувати всіх жертв Волинської трагедії.

"Згадуючи те, що було жахливо, я хотів би, щоб ніколи більше одна нація не піднімала руку на іншу націю", – сказав Дуда.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: