fbpx
Сьогодні
21:58 08 Лип 2018

Політв’язні: берлінські активісти нагадали парламентаріям ОБСЄ про голодування Сенцова

Фото ukrinform.ua

Активісти у Берліні провели 8 липня чергову акцію на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування з вимогою звільнення усіх українських політичних в'язнів Кремля.

Цього разу пікетування відбулося напроти Бундестагу, аби привернути увагу близько 300 парламентаріїв з 57 країн, що беруть участь у щорічній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

Організатори підкреслюють, що темі українських політв'язнів Кремля і загалом політичних переслідувань у Росії приділяється недостатньо уваги з боку ОБСЄ. Активісти наголошують: у РФ політв'язнів піддають тортурам, відправляють на примусове психічне лікування невідомими речовинами; не надають їм необхідну медичну допомогу, ізолюють від уповноважених українських представників.

"Брак змістовної реакції з боку ОБСЄ на ці факти замучує та розчаровує, а провокації, спрямовані проти політв'язнів, на заходах ОБСЄ викликають гнів і нерозуміння", – заявляють організатори пікету, до якого крім українських і німецьких активістів долучилися учасники Форуму російськомовних європейців.

Вони закликали делегатів ОБСЄ ухвалити вимоги до російської сторони щодо негайного звільнення українських політв'язнів; дати оцінку переслідуванням за політичними поглядами та національною ознакою, які відбуваються в Росії і на окупованих нею територіях; поставити питання щодо відповідності політики Росії в галузі дотримання прав людини принципам ОБСЄ.

Раніше на ім'я канцлера ФРН Ангели Меркель було направлено листа з проханням долучитися до зусиль з визволення Олега Сенцова та інших заручників Кремля.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: