fbpx
Сьогодні
21:45 08 Лип 2018

Обмежився попередженням. ФІФА не дискваліфікуватиме Віду за "Слава Україні"

Міжнародна федерація футболу не буде дискваліфікувати на півфінал ЧС-2018 захисника збірної Хорватії Домагоя Віду за проукраїнські висловлювання після перемоги команди над збірною Росії – обмежиться попередженням.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив журналіст Джеймс Елінгуорт.

«Віду не буде дискваліфікований на півфінальний матч ЧС-2018 проти Англії. Він тільки отримав формальне попередження від ФІФА», – написав Елінгуорт.

Він також оприлюднив скрін відповідної заяви представника ФІФА.

«Ми можемо підтвердити, що дисциплінарний комітет ФІФА винесла попередження Домагой Віде за його висловлювання на відео, яке він опублікував після матчу Чемпіонату світу між збірними Росії та Хорватії», – йдеться в заяві.

У той же час президент Федерації футболу України Андрій Павелко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що ФФУ і він особисто зайняли в ситуації з Відою жорстку позицію.

«У футболіста, який багато років захищав честь київського «Динамо» і жив в столиці України в дуже важке для нашої країни час, залишилося тут багато друзів і уболівальників, що заслужили, щоб частинку цієї перемоги він присвятив саме їм! За останні кілька років звернення «Слава Україні!». Стало для наших громадян символом незламності і патріотизму! І цілком природно, що людина, якій наша країна дала дуже багато, з великою повагою ставиться до неї, до її громадянам. Він має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадянам!», – написав він.

Павелко також повідомив, що ФФУ оперативно направила в ФІФА і УЄФА листи, щоб «захистити не тільки футболіста хорватської збірної, а й, в першу чергу, людини, який має право на свою позицію і поважає нашу країну».

https://twitter.com/jellingworth/status/1015960960203452416?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1015960960203452416&ref_url=https%3A%2F%2Fprosport-ru.tsn.ua%2Fsport%2Ffifa-ne-budet-nakazyvat-vidu-za-frazu-slava-ukraine-1183236.html

Федерация футбола Украины и я лично заняли жесткую позицию в ситуации, сложившейся вокруг футболиста сборной Хорватии…

Posted by Andrii Pavelko on Sunday, July 8, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: