fbpx
Сьогодні
13:07 08 Лип 2018

Дуда прибув до Луцька, Порошенко також сьогодні відвідає Волинь та Польщу

Фото УНІАН

Сьогодні, 8 липня, до Луцька прибув президент Республіки Польща Анджей Дуда.

У кафедральному соборі святих Петра і Павла відбулась меса на вшанування 75-х роковин Волинської трагедії 1943-1944 роки, пише УНІАН.

Єпископ Луцької дієцезії римо-католицької церкви Віталій Скомаровський, звертаючись до присутніх у кафедральному соборі, до президента Польщі, зазначив, що сьогодні поминають всі жертви людської ненависті під час Другої світової війни незалежно від їхньої національної приналежності.

Наразі перекрито все старе місто. Чергують бійці Нацгвардії.

Крім того, сьогодні планується також візит президента України на Волинь.

За попередньою інформацією, президенти України й Польщі на Волині працюватимуть за різними програмами.

В рамках свого візиту до України президент Республіки Польща Анджей Дуда відвідає селище Олика, де знаходиться замок родині Радзивілів, в якому нині розташована обласні психічна лікарня, та старе католицьке кладовище.

Як зазначив віце-консул генконсульства Польщі в Луцьку Марек Запур, візит президент Дуди в Луцьку приватний.

Програмою візиту Порошенка передбачено відвідання села Сагринь Люблінського воєводства. Там президент відкриє Меморіал пам'яті українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

Порошенко візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі, повідомляє прес-служба АПУ.

Крім того, Петро Порошенко відвідає також Волинську область "з метою участі у заходах із вшанування пам'яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: