fbpx
Сьогодні
16:36 07 Лип 2018

Трагедія в Ніжині: відкрито два провадження, у місті оголошено 3-денну жалобу

Поліція Чернігівщини відкрила два кримінальні провадження за фактом загибелі трьох підлітків внаслідок падіння бетонної плити в недобудованій будівлі в передмісті Ніжина.

Про це повідомляє в суботу поліція Чернігівської області.

Зокрема, відкрито кримінальне провадження в рамках частини 2 статті 275 Кримінального кодексу України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Покарання за цією статтею передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також провадження відкрито за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, яке кваліфікується як нещасний випадок.

Триває досудове розслідування.

Разом з тим, у Ніжині 6, 7 і 8 липня оголошені Днями жалоби у зв'язку з загибеллю дітей.

Про відповідне розпорядження міського голови Ніжина повідомляє сайт міської ради.

У ці дні будуть приспущені державні прапори на будівлях і спорудах міськради, її виконавчого комітету, управлінь, відділів міської ради, підприємств, установ, закладів комунальної форми власності.

Також у місті скасовуються розважально-концертні, спортивні, інші культурно-масові заходи місцевого значення.

Як повідомлялося, у п'ятницю в Ніжині через обрушення плити перекриття в двоповерховій недобудованій будівлі загинули троє дітей 2004 та 2006 років народження.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: