fbpx
Сьогодні
17:48 07 Лип 2018

США жорстко відреагували на обмеження Росії проти “Голос Америки" та "Радіо Свобода"

Офіційний Вашингтон гостро відреагував та засудив введення законодавчих обмежень в Росії проти американських медіа "Голос Америки" та "Радіо Свобода", а також наміри російської влади визнати журналістів цих видань "іноземними агентами".

Про це йдеться в заяві, поширеній речницею Державного департаменту США Хізер Науерт, повідомляє Укрінформ.

"Уряд Росії продовжує придушувати свободу преси та незалежність ЗМІ. Ми засуджуємо вибіркове переслідування Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (RFE/RL) та Голос Америки (VOA) за російським законом про ЗМІ – "іноземні агенти", – зазначається в документі.

У Держдепі підкреслили, що "Радіо Свобода" і "Голос Америки" залишаються єдиними ЗМІ, щодо яких були введені обмеження відповідно до цього закону, і це лише "посилює попередні обмеження щодо їх мовлення в Росії".

У заяві також наголошується, що 3 липня Державна дума зробила черговий крок до схвалення законодавства, яке розширює можливості визначення "іноземного агента" не тільки на ЗМІ, а й на окремих осіб, які беруть участь у створенні матеріалів. "Цей законопроект міг би надати російському уряду новий інструмент для переслідування незалежних журналістів та блогерів за їхню діяльність", – наголошується в заяві.

У цьому зв'язку США знову закликали уряд РФ дотримуватися своїх зобов'язань за Гельсінським Заключним актом та Міжнародним пактом про громадянські й політичні права щодо поваги до реалізації основних свобод в Росії, включаючи свободу висловлення думок.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: