fbpx
Сьогодні
16:58 07 Лип 2018

Розпізнавати та правильно лікувати карієс: у Дніпрі розробили додаток для допомоги майбутнім стоматологам

У Дніпровському національному університеті ім. Олеся Гончара розробили мобільниий додаток для студентів-стоматологів. Інновація допоможе майбутнім дантистам розпізнавати карієс та правильно лікувати його.

Про це повідомив департамент освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

«Мобільний додаток «Практикум стоматолога» – справа рук 16 студентів факультету прикладної математики. Інноваційна розробка працює за технологією доповненої реальності й дозволяє студентам-стоматологам учитися лікувати карієс», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новостворений додаток простий у вжитку. Невеликий циліндр, який тримає користувач, на екрані комп'ютера відображається як справжній стоматологічний бор. Направляючи інструмент на модель зуба, студент має потрапити на карієс і правильно висвердлити його.

При цьому, комп'ютерна та математична схеми, використані у програмі, дозволяють точно оцінити якість роботи. Зокрема, визначити, який відсоток карієсу був видалений або скільки здорової тканини було пошкоджено.

Проект – спільна ініціатива факультету прикладної математики ДНУ та дніпровської IT-компанії ISD. Наразі на факультеті запроваджується дуальна освіта, за якою практична робота майбутніх фахівців проходить на ІТ-підприємствах.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: