fbpx
Сьогодні
13:31 07 Лип 2018

Наливайченко щодо закону про нацбезпеку: парламент віддав усі повноваження президенту

Цей парламент віддав усі повноваження з реального контролю над сектором безпеки і правоохоронними органами президенту. Вони збираються йти далі, лунають заяви про приватизацію підприємств оборонно-промислового комплексу, хоча навіть у новому законі про нацбезпеку чітко прописано: маєте провести аудит оборонно-промислового комплексу, повернути вкрадене і далі розробити стратегію розвитку ОПК.

Про це в інтерв'ю для "Рубрика" розповів екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Головне, чого не вистачає в новому законі, – це захист громадянина, що є обов'язком президента, сил безпеки і правоохоронних органів. Натомість у новому законі десятки визначень і жодного зобов'язання для влади захищати простого громадянина. Недоліком цього закону є відсутність у суспільства права контролювати законність діяльності сил безпеки і оборони", – наголосив він.

"Ще один дуже важливий момент – цим законом можна і треба було зробити Службу безпеки контррозвідкою і бойовим антитерористичним центром. Потрібно встановити законом чіткі повноваження СБУ для протидії російським спецслужбам, дати серйозний соціальний і правовий статус співробітникам і членам сімей української контррозвідки. Вони на це заслуговують. Країні потрібен єдиний бойовий антитерористичний центр, молодих офіцерів треба готувати на тих сучасних полігонах, які вже були нами збудовані за стандартами НАТО. От що потрібно для реформи СБУ зараз", – відзначив Наливайченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: