fbpx
Сьогодні
09:52 07 Лип 2018

"Київводоканал" заявив про загрозу припинення подачі води в декілька регіонів України

Київводоканал заявив про загрозу централізованому постачанню в Україні питної води через відсутність хлору для її знезараження.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

У середині червня підприємство хімічної галузі «ДніпроАзот», яке виробляє рідкий хлор, що використовують водоканали для знезараження питної води, попередило про зупинку виробництва.

Через це на водопровідно-каналізаційних підприємствах України виникла складна ситуація зі знезараженням питної води. На деяких підприємствах залишків хлору залишилося від тижня до 20 діб.

Про таку ситуацію повідомили уряд та Раду з національної безпеки та оборони — їх попросили втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору.

«Але, на жаль, і досі Дніпроазот не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю», — повідомили у «Київводоканалі».

Зазначається, що поставки хлору в цистернах з Румунії проблематичні, оскільки європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні мати сертифікацію в Україні.

У цистернах хлор для знезараження отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста.

У «Київводоканалі» заявили, якщо «ДніпроАзот» терміново не відновить роботу, то вже на початку наступного тижня (9 липня) в деяких регіонах України може бути значно обмежена подача води.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: