fbpx
Сьогодні
12:50 07 Лип 2018

Brexit: уряд Британії дійшов згоди щодо стратегії відносин з ЄС

Кабінет міністрів Великої Британії дійшов до "колективної угоди" щодо Brexit, оголосила прем'єр-міністр Тереза Мей після 12-годинного засідання уряду у п'ятницю.

Про це повідомляє BBC.

Міністри погодили план зі створення зони вільної торгівлі з ЄС для промислових і сільськогосподарських товарів на загальних правилах та підтримали ідею створення "спільної митної території".

Політичний редактор BBC Лора Кунсберг вважає, що схвалений план розсердить багатьох прихильників Brexit серед торі, адже передбачає більш близькі стосунки з ЄС, ніж хотіли б багато британських політиків. Тепер Мей доведеться "продати" цей план однопартійцям і європейським лідерам.

На Даунінг-стрит сподіваються, що нові домовленості дозволять перейти до наступного етапу переговорів з Євросоюзом. Міністри зауважують, що їхні пропозиції означають "істотну еволюцію" в позиції Великої Британії та вирішать проблеми щодо майбутнього кордону між Північною Ірландією і Ірландської Республікою.

"Ця пропозиція, я вважаю, підходить як Великій Британії, так і ЄС. І я чекаю, що вона буде сприйнята добре", – зявила Мей.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: