fbpx
Сьогодні
13:18 06 Лип 2018

З ФСБ на контакті та Медведчуком на вустах: Парубій розповів, як 2014 року окупували Луганськ

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій розповів, як російські найманці захоплювали владу в Луганській області у 2014 році

Про це він заявив після надання свідчень в рамках судового засідання у справі звинуваченого в держзраді екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Він зауважив, що розповів суду важливі факти про події у Луганську навесні 2014-го року, адже тоді став свідком багатьох важливих ситуацій.

"Я бачив, як російські спецслужби розпалювали конфлікт, як вони координували цей конфлікт, як вони через бойових командирів, я наголошую, в розмові з ними, вони стверджували, що їхні структури функціонували вже 20 років в різних районах Луганської і Донецької областей, існувала мережа структур", – сказав Парубій.

За його словами, більшість з цих людей навіть не були знайомі, але мали прямий контакт з російською ФСБ.

Більшість з них створювали так звані групи з реконструкції Другої світової війни, під тим приводом здобували певні елементи озброєння та вишколювали людей.

"І власне по сигналу, який прийшов від російських спецслужб, вони були активізовані, і коли СБУ нейтралізувала частину з них, то злочинно місцевими органами вони били випущені і відповідно очолили штурм СБУ, захопили тисячу одиниць зброї", – пояснив Парубій.

Він додав, що під час перемовин з ним зловмисники неодноразово згадували Віктора Медведчука та його "Український вибір".

"Вони часто витягували програму "Українського вибору" і говорили – "оце наші вимоги", – розповів Парубій.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: