fbpx
Сьогодні
12:41 06 Лип 2018

В Україні заборонили кіоски та білборди на тротуарах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми. 

Про це пише прес-служба Міністерства регіонального розвитку

Зокрема, заборонять встановлювати тимчасові споруди, рекламні та інші конструкції на тротуарах вулиць.

Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 (Державні будівельні норми) "Вулиці і дороги населених пунктів", який набирає чинності з 1 вересня 2018 року.

"Пішохідні зони на те й називаються "пішохідними", тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски чи розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах та навіть може нести небезпеку для пішоходів,- сказав заступник міністра Лев Парцхаладзе.

Згідно з новим нормами, заборонять встановлення на тротуарах дорожніх огорож та опор, рекламних конструкцій, торгових кіосків, павільйонів, палаток, приямків від люків та дощоприймачів, а також сходів та ґанків будинків.

Нагадаємо, Мінрегіон вводить обов'язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та реконструкції доріг.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: