fbpx
Сьогодні
09:03 06 Лип 2018

Студент з Одеси отримав 500 тисяч грн за створення стабілізатора електронапруги

Студент третього курсу Одеського національного політехнічного університету Михайло Химченко отримав 500 тисяч грн в рамках стипендіальної програми CIG R & D LAB 2017-2018.

Про це повідомляє AIN.UA.

Його розробка вирішує проблему перепадів електричної напруги і нестабільного електроживлення і створена, в першу чергу, для захисту газових котлів.

Химченко працював над ним спільно з отцем Юрієм і викладачем університету Ігорем Блінова.

"Автори проекту продемонстрували експертній комісії і глядачам готовий пристрій, який вирішує проблему захисту газових котлів на електричному управлінні від перепадів електричної напруги і нестабільного електроживлення. Пристрій став результатом роботи стипендіата протягом 10 місяців участі в програмі", – розповіли Організтори конкурсу.

За підрахунками авторів проекту, кількість газових котлів з електричним управлінням в українських будинках становить близько 7,5 млн. Вони відзначають, що проблема захисту цього чутливого до перепадів напруги обладнання коштує досить гостро.

Творці пристрою будуть пропонувати продукт на українському ринку за доступною ціною – близько 4000 грн. Вони підкреслюють, що за своїми технічними характеристиками і якістю він не поступається дорогим європейським аналогам.

CIG R & D LAB – це освітня стипендіальна програма, спрямована на допомогу учасникам у створенні інноваційних розробок. У 2017-18 навчальному році пройшов пілотний проект програми, а на наступний вже запланована нова програма.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: