fbpx
Сьогодні
10:24 06 Лип 2018

Сьогодні в Італії судитимуть бійця Нацгвардії Віталія Марківа

Сьогодні розпочинається судове засідання у справі про 29-річного бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі та російського перекладача Андрія Миронова під час війни на Донбасі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суд проходитиме у Павії на півночі країни.

Потерпілою стороною на процесі виступають родина загиблого фотожурналіста з адвокатом Алессандрою Баллеріні, профспілкова Федерація італійської преси і регіональна Асоціація журналістів Ломбардії.

Зазначається, що перше засідання суду з розгляду справи по суті проходитиме у відкритому режимі з допуском усіх зацікавлених осіб.

За прогнозами захисника Марківа, у липні відбудеться лише кілька засідань, потім процес продовжиться вже восени.

Нагадаємо, увечері 24 травня 2014 року у селі Андріївка поблизу Слов'янська внаслідок мінометного обстрілу французький фотожурналіст Вільям Роглон отримав поранення, а італійський фотокореспондент Андреа Рокеллі та його російський напарник Андрій Миронов загинули.

30 червня 2017 року поліція Італії арештувала українського військовослужбовця Віталія Марківа за підозрою у причетності до цих смертей.

Марків є чинним заступником командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького.

У Генпрокуратурі заявляли, що італійська сторона не зверталася до України ані по правову допомогу стосовно допиту Марківа, ані з запитами щодо нього. В свою чергу, ГПУ закликала італійську владу надати ґрунтовні докази вини Марківа або негайного звільнити його.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: