fbpx
Сьогодні
08:49 06 Лип 2018

Проти Супрун і Саакашвілі йде наймасовіша інформкампанія, - медіаексперти

Згідно з проведеним контент аналізом провідних ЗМІ країни та публікацій у соцмережах, медіа експерти розповіли про найбільші інформаційні кампанії з поширення негативу щодо політичних діячів.

Відповідний аналіз провів "Центр контент аналізу".

Найбільш масовими за охопленням кампанії з дискредитації були застосовані щодо екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, його постань "очорняли" в середньому перед 1,7 млн українців в день.

Далі йде в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун – негатив про неї розповсюджували в середньому серед 788 тисяч українців.

І замикає трійку аграрний олігарх Юрій Косюк – чия "аудиторія дискредитації" склала 361 тисячу людей.

Так, експерти при складані рейтингу брали до уваги такі ознаки організованої кампанії:

-Тезу активно поширює специфічна група видань. Частка публікацій цих видань серед усіх публікацій з негативом про об'єкт є аномально високою (не менше 20%, а іноді – і до 100%, тобто, всі повідомлення атаки поширюються лише специфічною групою медіа).

-Активна участь у кампаніях груп медіа (навіть якщо такі групи не є лідерами з поширення негативу), які вже "світилися" разом, як учасники інформкампаній в інших дослідженнях.

-Динаміка поширення є аномальною: однакові публікації з'являються на кількох ресурсах одночасно або майже одночасно, часто – о певній годині (наприклад, об 11:00).

Рейтинг черного пр

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: