fbpx
Сьогодні
22:16 06 Лип 2018

Готуємось до моря: Супрун розповіла, чи варто купатися після прийому їжі

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про безпеку плавання після їжі та алкоголю.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"В розпал літа нас почали запитувати – чи це міф, що плавати одразу після їжі категорично заборонено? Адже досить поширеною є думка, що якщо побігти купатися одразу після добрячого обіду можна навіть потонути. Насправді, не все так страшно. Плавання відразу після їжі не є більш небезпечним для життя, ніж плавання за дві години після неї або ж взагалі голодним", – зазначає Супрун.

За її словами, під час травлення, організм спрямовує кров до шлунку, тим самим зменшуючи кровотік до активних м'язів. Проте в організмі все одно достатній об'єм крові, щоб це не заважало функціонувати на належному рівні всьому організму.

Все ж урядовець радить, враховувати особливості травного процесу. Під час плавання, як і під час спорту, їжа, що не перетравилася повністю, може давати про себе знати. Нудотою та неприємними відчуттями в животі. З такими відчуттями дискомфорту існує ризик отримати набагато менше задоволення від активності у воді. Тому все ж таки краще почекати 1,5 -2 години.

"Інша справа з алкоголем. Плавати після вживання алкоголю дуже небезпечно! ВООЗ зазначає, що плавання в нетверезому стані є однією з провідних причин, що призводять до трагічних наслідків на воді серед дорослих. Крім того, від цього можуть постраждати діти. За ними потрібен постійний догляд у воді або ж навіть присутність когось із дорослих поруч. Через алкоголь можна втратити пильність та самоконтроль цим самим наразити на небезпеку як своє життя, так і життя дітей", – застерігає Супрун.

Вона наголосила, що з початку року у водоймах загинули близько 500 людей, з них 44 дитини. Тому не варто забувати, що навіть під час відпочинку треба бути пильним і свідомим.

Пост присвячується всім охочим поїсти та поплавати😉В розпал літа нас почали запитувати – чи це міф, що плавати одразу…

Posted by Уляна Супрун on Friday, July 6, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: