fbpx
Сьогодні
13:41 05 Лип 2018

"Якщо звільнять мене одного - це буде провал": Сенцов просить не забувати про інших бранців

Український політв'язень Олег Сенцов просить не забувати й про інших наших бранців, за свободу яких він голодує.

Такі його словами передала його сестра Наталя Каплан, передає Громадське.

Сьогодні, у колонії "Білий ведмідь" вона мала двогодинну зустріч з Олегом Сенцовим. Вони побачилися вперше за 4 роки.

"Я була на побаченні з Олегом Сенцовим, проговорили ми з ним дві години. Це було короткострокове побачення, Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг", – розповіла Каплан.

За її словами, Сенцов просить всіх, хто приїжджає до нього в Лабитнангі, щоб їздили не до нього, а до інших політв'язнів, за яких він бореться.

"Зокрема, він просить Людмилу Денісову (українську омбудсмена — ред.), незалежних лікарів, які намагалися до нього приїхати, консулів, щоб вони приїжджали до інших політв'язнів, щоб про них ніхто не забував", – розповіла Каплан.

Вона також розповіла, що здоров'я Сенцова на сьогодні задовільне, його стан змінюється, аналізи не дуже хороші, але "нічого критичного немає".

"Вчора йому було дуже погано, сьогодні – нормально. На побачення він прийшов сам. Стан погіршується до вечора. Каже, що йому зараз набагато легше. Найважчий період – перші три тижні голодування. Зараз йому ставлять крапельниці. Без них він би вже не вижив. Припиняти голодування він не збирається. Сказав, що піде до кінця і вірить в перемогу. Налаштований оптимістично, вірить, що не просто так. І вірить в перемогу", – сказала його сестра.

Нагадаємо, Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: