fbpx
Сьогодні
08:30 05 Лип 2018

Українські військові розбили ДРГ окупантів біля Горлівки

Один диверсант підірвався на вибуховому пристрої, а ще шестеро отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ситуація на Сході України залишалася контрольованою: окупаційні війська гатили переважно з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках – зі зброї, забороненої Мінськими угодами.

Противники 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців, з яких 2 рази – із важкого озброєння.

На Луганському напрямку позиції біля Кримського потрапили під обстріли з 82-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Причепилівки – з автоматичного гранатомета.

На Світлодарському напрямку вороги били зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, в результаті чого двоє українських військових зазнали поранень.

Захисників Зайцевого та Південного накрили вогнем з автоматичних та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Це стало прикриттям дій ворожої диверсійно-розвідувальної групи.

"Завдяки правильній організації оборони наміри ворога були розкриті. Вогонь із наявних чергових засобів змусив противника із втратами відступити. Один диверсант загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої, ще 6 – були поранені. Разом з тим, внаслідок активних дій ворога поранення отримали два українських військовослужбовці", – повідомили у відомстві.

На Донецькому напрямку окупанти гатили по позиціях біля Авдіївки, Невельського та Новомихайлівки з гранатометів та стрілецької зброї.

Талаківку, що на Маріупольському напрямку, противники обстріляли із 120-мм міномету та ручних протитанкових гранатометів. Також під обстрілами перебували наші позиції біля Водяного, Павлополя, Лебединського та Широкиного.

Протягом 5 липня російські найманці вже тричі порушили перемир'я. На Луганському напрямку вони гатили зі стрілецької зброї в районі населеного пункту Станиця Луганська.

"На Маріупольському напрямку також зі стрілецької зброї були обстріляні захисники Широкиного та Талаківки. З нашого боку втрат немає", – підсумували у відомстві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: