fbpx
Сьогодні
14:20 05 Лип 2018

Росія поновила масовані бомбардування в Сирії

Російська авіація атакувала з повітря міста антиурядових повстанців у Сирії на південному заході країни.

Про це пише Reuters.

Росія протягом 4-5 липня здійснила понад 600 авіаударів лише за 15 годин.

Після чотирьох днів перерви у масштабних бомбардуваннях інтенсивні повітряні удари поновилися після провалу переговорів між повстанськими групами та російськими офіцерами.

Повстанці обіцяли скласти зброю в обмін на врегулювання їхнього статусу в мирній угоді, а Росія вимагає фактично принизливої капітуляції.

Президент Сирії Башар Асад і його союзники борються за повернення південного заходу, одного з останніх опорних пунктів повстанців в Сирії разом з регіоном на північному заході, що межує з Туреччиною.

Двотижневий наступ Асада, підтриманий російською авіацією, дозволив зайняти великий шматок повстанської території на північний схід від провінційної столиці Дераа.

Бойові дії і повітряні удари вже змусили понад чверть мільйона осіб покинути свої домівки на південному заході Сирії, заявила Організація Об'єднаних Націй.

Швеція і Кувейт скликали на 5 липня позачергове засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації на південному заході Сирії. Регіон є політично чутливим через його розташування поблизу Ізраїлю і Йорданії і існування там угоди про "деескалацію", узгодженої між США, Йорданією і союзником сирійського уряду Росією.

Йорданія, яка вже прийняла понад півмільйона переміщених сирійців з початку війни, і Ізраїль заявили, що вони не відкриють свої кордони для біженців.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: