fbpx
Сьогодні
12:14 05 Лип 2018

Рада рекомендує створити музей на Поштовій площі Києва

Верховна Рада рекомендує Кабінету міністрів створити на Поштовій площі столиці музей і заборонити будівництво торгово-розважального центру.

Відповідну постанову про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві (№8541) підтримали 294 народних депутати.

Згідно з нею, Кабмін має вжити заходи для збереження об'єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі.

Зокрема, занести об'єкт культурної спадщини "Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва" на Поштовій площі столиці до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією "пам'ятки національного значення".

Крім того, автори погодилися додати до постанови пункти, в яких рекомендується створити на цьому місті музей.

"Рекомендувати Кабінету міністрів створити Національний музей "Центр середньовічного міста" на території відкриття пам'ятки на Поштовій площі Києва та заборонити будь-які будівельні роботи на території Поштової площі та прилеглих територій, де були об'єкти культурної спадщини, до моменту виконання попередніх пунктів постанови", – йдеться у рекомендаціях.

Саме на цьому наполягали активісти, які виступали за створення Музею на Поштовій.

Київській міській держадміністрації рекомендовано інформувати громадськість про стану музеєфікації об'єкту культурної спадщини та провести широке обговорення подальших кроків з метою зменшення соціальної напруги.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: