Новини

Проти України можуть ввести санкції, якщо Рада не змінить закон про ЦВК, – нардеп

Україна мусить дослухатися до рекомендацій Парламентської асамблеї Ради Європи та Європарламенту і внести необхідні зміни до закону про оновлення ЦВК.

Про це це в кулуарах Верховної Ради заявив депутат "Народного фронту" Леонід Ємець.

Він зазначив, що якщо парламент буде голосувати за цей законопроект у тому вигляді, в якому він зараз знаходиться, то це буде серйозним ударом по дипломатичним позиціям України.

Він нагадав, що ПАРЄ у своїй резолюції прямо написала, що, відповідно до європейських стандартів, в українській ЦВК мають бути представлені всі фракції, що є у парламенті. Європарламент також ухвалив таке рішення у цьому питанні.

"Якщо ми хочемо йти до Європи, то ми маємо дослухатися до того, які стандарти вони ставлять перед органами в державах, які є європейськими", – наголосив Ємець.

Він також пояснив, що буде, якщо закон ухвалять без змін, нагадавши, що на Росію накладено санкції саме через невиконання резолюції ПАРЄ.

"Якщо Україна хоче збереження і поглиблення санкцій, а сама опускається до рівня Росії, не виконує резолюцію, це означає, що ми втрачаємо аргументи щодо збереження санкцій. Понад те, ми отримаємо моніторингову місію і санкції проти України через невиконання резолюції ПАРЄ", – підсумував Ємець.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада відклала розгляд і голосування за законопроект щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії. Зокрема, очільник Верховної Ради Андрій Парубій поставив це питання на рейтингове голосування, однак в результаті з'ясувалося, що голосів для ухвалення рішення буде недостатньо.

  • Нагадаємо, 23 січня президент Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.
  • 5 лютого президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії.
  • Усі 14 кандидатів до складу оновленої ЦВК пройшли спецперевірку. Спікер Ради Андрій Парубій заявляв, що питання нового складу ЦВК депутати можуть розглянути 19 квітня.
  • Однак 19 квітня питання призначення нового складу Центральної виборчої комісії не винесли на розгляд Ради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.