fbpx
Сьогодні
16:45 05 Лип 2018

Проти України можуть ввести санкції, якщо Рада не змінить закон про ЦВК, - нардеп

Україна мусить дослухатися до рекомендацій Парламентської асамблеї Ради Європи та Європарламенту і внести необхідні зміни до закону про оновлення ЦВК.

Про це це в кулуарах Верховної Ради заявив депутат "Народного фронту" Леонід Ємець.

Він зазначив, що якщо парламент буде голосувати за цей законопроект у тому вигляді, в якому він зараз знаходиться, то це буде серйозним ударом по дипломатичним позиціям України.

Він нагадав, що ПАРЄ у своїй резолюції прямо написала, що, відповідно до європейських стандартів, в українській ЦВК мають бути представлені всі фракції, що є у парламенті. Європарламент також ухвалив таке рішення у цьому питанні.

"Якщо ми хочемо йти до Європи, то ми маємо дослухатися до того, які стандарти вони ставлять перед органами в державах, які є європейськими", – наголосив Ємець.

Він також пояснив, що буде, якщо закон ухвалять без змін, нагадавши, що на Росію накладено санкції саме через невиконання резолюції ПАРЄ.

"Якщо Україна хоче збереження і поглиблення санкцій, а сама опускається до рівня Росії, не виконує резолюцію, це означає, що ми втрачаємо аргументи щодо збереження санкцій. Понад те, ми отримаємо моніторингову місію і санкції проти України через невиконання резолюції ПАРЄ", – підсумував Ємець.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада відклала розгляд і голосування за законопроект щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії. Зокрема, очільник Верховної Ради Андрій Парубій поставив це питання на рейтингове голосування, однак в результаті з'ясувалося, що голосів для ухвалення рішення буде недостатньо.

  • Нагадаємо, 23 січня президент Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.
  • 5 лютого президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії.
  • Усі 14 кандидатів до складу оновленої ЦВК пройшли спецперевірку. Спікер Ради Андрій Парубій заявляв, що питання нового складу ЦВК депутати можуть розглянути 19 квітня.
  • Однак 19 квітня питання призначення нового складу Центральної виборчої комісії не винесли на розгляд Ради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: