fbpx
Сьогодні
12:44 05 Лип 2018

Нардепи відмовилися розглядати оновлення ЦВК

Верховна Рада відклала розгляд і голосування за законопроект щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії

Про це повідомляє Рубрика.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій поставив це питання на голосування, однак в результаті з'ясувалося, що голосів для ухвалення рішення буде недостатньо.

"189 – за. Ми бачимо, що голосів для того, щоб ми могли розглядати питання немає. Таким чином, колеги, ми не можемо зараз ввійти у розгляд даного питання", – сказав Парубій.

Тим часом представник президента у парламенті, депутат БПП Ірина Луценко заявила у кулуарах Ради, що не лише їхні партнери по коаліції, а й усі фракції відмовилися голосувати за оновлення ЦВК.

За її словами, фракція БПП зараз зібралася для обговорення цієї ситуації, депутати мають вирішити, як далі сьогодні працювати у сесійній залі.

Проте зараз депутати розійшлися на перерву.

Нагадаємо, 5 лютого президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Усі 14 кандидатів до складу оновленої ЦВК пройшли спецперевірку. Спікер Ради Андрій Парубій заявляв, що питання нового складу ЦВК депутати можуть розглянути 19 квітня. Однак 19 квітня питання призначення нового складу Центральної виборчої комісії не винесли на розгляд Ради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: