fbpx
Сьогодні
12:01 05 Лип 2018

Балуха засудили на 5 років в'язниці. Він голодує вже 109 днів

Українського бранця Кремля Володимира Балуха в Криму засудили на 5 років в'язниці.

Про це пише "Радіо Свобода".

Так званий суд окупаційної влади в Криму оголосив новий вирок українському політв'язню Володимиру Балуху – 5 років колонії та штраф 10 тисяч рублів.

Зазначимо, що 2 липня "прокурор" просив для Балуха 4 роки колонії загального режиму. У сфабрикованій кримінальній справі його звинуватили в дезорганізації роботи ІТТ.

З урахуванням першої кримінальної справи йому дали 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів (близько 4 тис. грн).

При цьому Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року ФСБ затримала Балуха після того, як він вивісив над своїм будинком в селі Серебрянка Роздольненського району Криму прапор України й "перейменував" свою вулицю на вулицю Героїв Небесної Сотні.

Роздольненський районний суд окупованого Криму тоді засудив українця Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення та штрафу в 10 тис. руб. (близько 4,6 тис. грн). Покарання він відбуває на території півострова.

Попри те, що Балух продовжує безстрокове голодування, адміністрація СІЗО не вважає його голодуючим відколи він погодився їсти сухарі та пити кисіль.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: