fbpx
Сьогодні
13:32 04 Лип 2018

У Росії підлітки провели акцію на підтримку Сенцова, але їх затримали

У російському Санкт-Петербурзі 16-річна активістка Ліка Петровська і троє її товаришів, двоє з яких також неповнолітні, влаштували біля футбольного стадіону акцію на захист прав людини в Росії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Петровська у закривавленій сукні лягла на постамент, на якому стоїть символ чемпіонату вовк "Забівака". За словами дівчини, у такий спосіб вона намагалася вказати на внутрішні проблеми Росії.

"Ми хотіли привернути увагу до того, що, чого б не показували іноземцям, всередині все не так добре і красиво", – сказала вона в коментарі журналістам.

Активістка також зазначила, що, крім інших проблем, акція мала на меті нагадати про голодування незаконно засудженого до 20 років ув'язнення українського режисера Олега Сенцова, який перебуває в колонії в місті Лабитнангі у Заполяр'ї.

Під час акції протесту підлітків затримала поліція "за порушення порядку проведення акцій".

Правозахисний проект "ОВД-инфо" зазначає, що одній із затриманих стало погано, їй довелося викликати "швидку".

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму. Сенцов вимагає звільнити 64 українських політв'язня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: