fbpx
Сьогодні
11:57 04 Лип 2018

У Польщі побоюються, що Трамп запропонує Путіну "перезавантажити" відносини

В МЗС Польщі побоюються, що президент США Дональд Трамп може запропонувати лідеру Росії Владіміру Путіну переглянути нинішні відносини.

Такі побоювання висловив  глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє РАР.

"Поки Росія не змінить своєї поведінки, а маю на увазі, насамперед, агресивну політику щодо України на Донбасі та анексію Криму, санкції мають діяти, оскільки вони є способом показати країнам, що їхня поведінка неприйнятна", – заявив Чапутович.

Він зауважив, що в ЄС нині лунають голоси від країн, які не хочуть санкцій проти РФ. Однак, під час голосування на минулому тижні у Брюсселі усі країни підтримали продовження санкцій.

"Переважна більшість країн виступає за продовження санкцій, а інші виявили солідарність, попри те, що мали свої окремі міркування", – підкреслив глава польської дипломатії.

Чапутович також відзначив як позитив продовження європейських санкцій проти РФ перед зустріччю президентів США та Росії, що має відбутися 16 липня у Гельсінкі.

Водночас польський міністр висловив певні побоювання з приводу того, чи під час цієї зустрічі Дональд Трамп не запропонує Володимиру Путіну якусь форму "перезавантаження" відносин.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: