fbpx
Сьогодні
13:50 04 Лип 2018

Екс-нардеп Партії регіонів Шепелев замовив вбивство полковника міліції

Народному депутату України вручили підозру про вбивство полковника поліції Єрохіна, яке сталося 12 років тому та ще низку злочинів.

Про це розповів на брифінгу головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Він зазначив, що нардеп замовив вбивство поліцейського 2006 року.

Мотивами замовлення і організації вбивства Єрохіна стала помста за його професійну деяльність, адже він викрив конвертаційний центр який діяв на базі комерційного банку Донецька, кінцевим бенефіціаром якого був на той час депутат Шепелев. Діяльність "конверту" було припинено, трьох осіб притягнули до відповідальності.

У зв'язку з цим депутат вирішив помститися і залучив 5 осіб, більшість з яких на той час були або працювали правоохоронцями, які за гроші погодилися вбити Єрохіна.

Понад те, депутат також згодом замовив зловмисникам викрадення і вбивство свого конкурента у банківському середовищі, втім задум так і не довели до завершення.

"Сьогодні в 9 ранку прокуратурою повідомлено про підозру громадянину Ш. про вчинення злочинів", – сказав він.

Йому інкримінують: створення злочинного угрупування, організацію викрадення людей, організацію вбивства, організацію вбивства працівника правоохоронних, незаконне придбання і зберігання зброї.

За всі злочини нардепу світить довічне. Наразі його тримають під вартою без права застави.

Еспресо.TV повідомляє, що мова йде про екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів Олександра Шепелева.

26 липня 2006 року у Києві викрали полковника міліції Романа Єрохіна. Раніше він працював в управлінні по боротьбі з організованою злочинністю Донецької області, займаючись економічними правопорушеннями (зокрема, конвертаційними центрами), але коли виникла загроза його життю, полковника перевели до Києва – до центрального апарату ГУБОЗ.

За словами тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Єрохін вийшов на слід найбільшого "конвертера", який базувався в одній з фінансових установ Донецької області. У день зникнення він повинен був летіти в Донецьк у справі про цей центр. Йому надійшов телефонний дзвінок, що повинна під'їхати машина, щоб відвезти полковника в аеропорт. Після цього міліціонер зник.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: