fbpx
Сьогодні
10:21 04 Лип 2018

Найбільшу військову базу РФ в Сирії атакують вже четверту добу

Антиурядові повстанці в Сирії вже декілька діб завзято атакують російську авіабазу "Хмеймім" за допомогою БПЛА.

Про це пишуть низка російських видань, зокрема Iarex.ru.

Так, в ніч з 2 на 3 липня безпілотні літальні апарати атакували вже втретє поспіль за останні дні.

Два дрони були збиті з автоматичної стрілецької зброї сирійськими військовослужбовцями, які охороняють зовнішній периметр об'єкта. Решта безпілотники вразили штатними засобами протиповітряної оборони – "Панцир-С".

"При огляді збитих літальних апаратів з'ясувалося, що вони зібрані з комплектуючих деталей, які вироблені в Сполучених Штатах і країнах Західної Європи", – пише видання.

На думку російських військових, за цими атаками на базу стоять ісламісти з "Ісламської партії Туркестану" і "Хайят Тахрір аш-Шам".

У відповідь на ці напади авіація РФ завдала ракетно-бомбові удари по району Джіср-аль-Шугура, а також по опорних пунктах і базах повстанців в населених пунктах Аль-Наджі, Бдама і на півночі рівнини Аль-Гааб.

Проте військові експерти  відзначили ряд важливих моментів в зв'язку з цими атаками: чомусь бойовики не беруть на себе відповідальність за ці напади на авіабазу, що для них не характерно.

Крім того, літальні апарати прилітають з провінції Ідліб, яка знаходиться під контролем Туреччини.

Низка інших видань зазначає, що станом на 4 липня атаки на російську базу тривають. Таким чином, повстанці вже 4 добу поспіль атакують росіян в "Хмеймім"

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: