fbpx
Сьогодні
Інфографіка 18:03 04 Лип 2018

МОЗ оновило календар щеплень

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та міжнародної практики, в Україні оновили Національний календар профілактичних щеплень.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці у Facebook.

«В Україні оновлено Національний календар профілактичних щеплень – відповідно до рекомендацій ВООЗ та міжнародної практики. Зміни вже вступили у дію, тож якщо плануєте вакцинацію дитини – обов'язково ознайомтеся», – написала Супрун.

Так, за її словами, від туберкульозу (БЦЖ) дітей щеплюватимуть 1 раз – на 3-5 добу життя, ревакцинацію у 7 років робити більше не потрібно.

щеплення
Другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина отримуватиме не у перший місяць життя, а у другий, повідомила Супрун, зауважуючи, що щеплення робитимуть багатокомпонентною вакциною, яка даватиме захист одразу від кількох хвороб – гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту.

Супрун наголосила, що вакцинація за календарем профілактичних щеплень є безоплатною, її можна зробити у сімейного лікаря або педіатра.

Також в.о. міністра охорони здоров'я додала, що вакцини від 10 небезпечних хвороб – гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи і епідемічного паротиту закуповує держава та розвозить до регіонів України.

Вона запевнила, що всі вакцини якісні, ефективні і безпечні, прекваліфіковані ВООЗ.

Окрім того, на сторінці Супрун розмістила посилання наказ про внесення змін до календаря профілактичних щеплень в Україні та сам оновлений календар.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: