fbpx
Сьогодні
11:31 03 Лип 2018

У Києві схопили рецидивіста, який тиждень тому втік з будівлі суду

Правоохоронці Києва затримали рецидивіста Віталія Суржана, який 27 червня втік із адміністративної будівлі Миргородського суду під час слухання справи за його участі.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ в Twitter.

Зазначається, що наразі зловмисника доставили до спецустанови.

"Він утік із судової зали, попередньо залучившись підтримкою своєї подруги та конвоїра. Співучасники втечі затримані та перебувають під вартою", – наголосили у відомстві.

Зазначимо, 30 червня правоохоронці затримали трьох спільників Суржана, які допомогли йому втекти. Це водій, що перебував за кермом автомобіля, жінка, яка передала зброю втікачеві та конвойний, який під час судової перерви зняв наручники із злочинця.

40-річний Суржан Віталій Олександрович – мешканець Луганської області, раніше засуджений за вчинення злочинів, передбачених статтями 257 (бандитизм), 187 (розбій), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Згідно з даними полтавського ресурсу Область.Онлайн, втеча сталася 27-го числа близько 12.20, коли в розгляді справи по його обвинуваченню була оголошена перерва. У підсудного в руках опинився пістолет, який йому потай передала спільниця.

Суржан висунув умову конвою безперешкодно випустити його з будівлі, гарантувавши при цьому нікого не вбивати. Судова охорона, щоб уникнути жертв, змушена була погодитися з цим. Втікач разом із жінкою, начебто його співмешканкою, сіли в припарковану біля будівлі суду сріблясту Audi А6 "універсал" з номерами однієї з країн Балтії, і зникли у невідомому напрямку.

В області було введено план "Перехват". За 6 годин поліцейським надійшло повідомлення про те, що на території Миргородського району виявлено покинутим автомобіль, на якому зник Суржан.

Про Віталія Олександровича Суржана відомо, що він був затриманий в 2016 році за підозрою в нападі на валютника в місті Олександрія Кіровоградської області, вчинений в 2015 році. Тоді він зі спільниками розстріляли з пістолетів і автоматів автомобіль з потерпілим. За інформацією правоохоронців,

Суржан був організатором банди, в яку входили раніше судимі мешканці Луганської області і яка тривалий час промишляла на Донбасі.

Після досудового слідства справу почали слухати в Олександрії, однак через погрози, які надходили суддям від підсудних та їхніх близьких, що залишилися на свободі, справу передали в Полтавську область.

Суржана звинувачують у бандитизмі, розбої, незаконному поводженні зі зброєю і заволодінні автотранспортом у кількох областях України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: