fbpx
Сьогодні
18:05 03 Лип 2018

Справа Ахметова: НАБУ отримало доступ до банківських документів ДТЕК

Солом'янський райсуд дозволив детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ) отримати доступ до банківських документів ДТЕК Дніпроенерго і ДТЕК Східенерго у Першому українському міжнародному банку.

Про це йдеться у рішенні суду.

Таким чином, НАБУ отримало доступ до даних рахунків зазначених компаній, випискам щодо руху грошей на рахунках, даних про платежі та їх призначення.

НАБУ також у судовому клопотанні зазначило, що протягом 2016-2017 років чиновники Нацкомісії регулювання енергетики та комунальних послуг приймали рішення в інтересах холдингу ДТЕК.

Розслідуванням детективів встановлено, що постановами НКРЕКП від 29 квітня 2016 року №769 та від 29 січня 2016 року №2385 встановлено алгоритм розподілу коштів між виробниками електричної енергії за відпущену електроенергію і проведення розрахунків за електричну енергію, спожиту вугледобувними підприємствами, в результаті чого необґрунтовано надавалися переваги підприємствам холдингу ДТЕК.

Дії чиновників НКРЕКП НАБУ кваліфікує за ч. 2 ст. 364 КК України, як зловживання службовим становищем.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: