fbpx
Сьогодні
08:56 03 Лип 2018

Поліція каже про прорив у розслідуванні справи Скрипалів,- ЗМІ

Фото Reuters

Британська поліція заявила, що досягла певних успіхів у розслідування справи замаху на вбивство колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його доньки Юлії в британському Солсбері.

Про це повідомила газета Sun.

"Поліцейські, які займаються антитерором, і їх агентура витратили тижні, полюючи за кілером, озброєним нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Його мішенню були російський подвійний агент Скрипаль і його дочка Юлія. І зараз вони (поліцейські – ред.) переконані, що досягли великого прориву в цій галузі", – пише видання.

За даними газети, яка посилається на власні джерела в поліції, на Скрипалів здійснили замах дві особи, які покинули Лондон через добу після спроби замаху, скоєного від імені Кремля.

Британська поліція має намір "сфокусувати увагу на пошуку, як мінімум, двох підозрюваних, які майже напевно мають тісні зв'язки з Росією", та притягнути їх до відповідальності, зазначається в публікації.

Разом з тим, як пише видання, досягти цього буде складно, оскільки нині вони знаходяться в Росії.

Нагадаємо, що 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною.

Цією речовиною виявився російський нервово-паралітичний газ "Новачок".

14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова.

У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією ряд країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Згодом спецслужби Великобританії встановили особи підозрюваних у токсичному напад на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: