fbpx
Сьогодні
13:25 03 Лип 2018

Після ЧС-2018 Росія може захопити Білорусь, - політолог

Наразі існує реальна загроза втрати Білоруссю своєї незалежності вже цього літа.

Про це виданню "Апостроф" розповів білоруський політолог Алесь Лагвінець.

За його словами, в РФ незалежність Білорусі завжди сприймали як якийсь курйоз чи випадковість.

"Росія ніколи не сприймала незалежність Білорусі як щось вартісне. Для Кремля незалежність Білорусі – випадковий і несподіваний збіг обставин", – розповідає Лагвінець.

Та додає, що президент Білорусі Олександр Лукашенко фактично поставив країну в залежность від Росії і якщо його не стане то, ймовірно, не стане і країни.

"Він уже 24 роки в Білорусі, але відчуває слабкість своєї влади, яка зациклена на ньому і гарантується репресивним апаратом, системним отримання субсидій з боку Росії, напівфеодальної залежністю білорусів від держави", – говорить політолог.

Проте, він попереджає, що Кремль не бажає чекати на відхід Лукашенка і може незабаром сам взятися за вирішення "білоруського питання".

"Є серйозна загроза, що Москва після чемпіонату світу з футболу захоче чергову зовнішню перемогу і спробує зняти курйозне для себе питання білоруської незалежності та повністю повернути Білорусь в" русскій мір ", – говорить він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: